red orange yellow green pink blue

Zima už búcha na dvere

November 7th, 2013

V niektorých oblastiach Slovenska dala pani Zima už o sebe vedieť. Objavil sa prvý sneh.  Nebolo ho zatiaľ veľa, ale je to znamenie pre vodičov, aby zbystrili pozornosť. Začnú sa tlačenice a nekonečné rady v pneuservisoch. Kto si dá načas, môže neskôr banovať. Na prezutie pneumatík je potrebné myslieť v predstihu. Máte už nachystané zimné pneu? Možností, ako obstarať nové zimné pneumatiky je viac. Môžete ich kúpiť aj priamo v pneuservise, kde Vás zrejme vídu dosť draho. Ďalšou možnosťou je internet. Pred samotnou kúpou je dobré presvedčiť sa, akú má Vami vybraný internetový obchod meno. Dnes už existuje mnoho obchodov s pneumatikami, ktoré sú známe a osvedčené.

 

Máte vedomosti o tom, čo všetko by mali spĺňať pneumatiky, ktoré povezú Vaše auto? Hlavne na zimné pneumatiky sa kladú úplne iné nároky a požiadavky ako na letné. Jedným z dôležitých rozdielov je zloženie zmesi gumy použitej na výrobu. Zimné by mali byť na všetkých štyroch kolesách s hĺbkou dezénu minimálne 4 milimetre. Mali by sa používať najviac 4 roky. Názory na dĺžku používania pneumatík sú rôzne. V dnešnej dobe sa zimné pneumatiky vyrábajú s gumových zmesí s prísadami, ktoré odďaľujú a spomaľujú starnutie. Všetko má však aj svoje za aj proti. Skúste porovnať pneumatiku, na ktorej jazdíte štyri sezóny s pneumatikou v pneuservise, alebo v predajne. Určite zistíte rozdiely. Nové budú mäkšie. Mnohí motoristi tvrdia, že päťročná pneumatika je stará, výrobcovia naopak, že je dobrá, ťažko k tomu niečo povedať. Ide o to, že sú to pneumatiky skladované a nepoužité. To znamená, že ak použijeme takú, ktorá má dátum výroby do 5 rokov, mali by sme ju vlastne stále  považovať za novú. Pri používaní by mala teda vydržať ďalších 4-5 rokov. Poniektorí výrobcovia uisťujú motoristov, že pneumatika, s ktorou slušne zaobchádzame by mala vydržať zhruba 10 rokov. Otázne zostáva, či by sa 4-5 ročné dobre skladované pneumatiky mali predávať za cenu ako nové.

 

Zima nás na ceste šetriť nebude, preto bude v tomto období Vaša bezpečnosť závisieť od správneho obutia Vášho milovaného tátoša.

Bezpečne sa dopraviť do ciela.

September 15th, 2013

Väčšinou sa hovorí o zvýšenom riziku na cestách počas zimných mesiacov. Pravdou však je, že môžu vznikať v ktoromkoľvek ročnom období, napríklad na jeseň. Pribúda sychravé počasie, viac prší, rána sú často hmlisté a nezanedbateľný je tiež aj vietor.

 

K zlepšeniu bezpečnosti na cestách môže prispieť každý z nás. A to tým, že si budeme zapínať bezpečnostné pásy, nebudeme prekračovať povolenú rýchlosť, nebudeme jazdiť pod vplyvom alkoholu, budeme dodržiavať dopravné značky. Vodič by sa mal venovať vedeniu vozidla v každej chvíli a to nielen kvôli svojej bezpečnosti, ale aj bezpečnosti spolucestujúcich a tiež všetkých účastníkov cestnej premávky. Bezpečnú vzdialenosť od vozidla vpredu je potrebné dodržiavať stále, ale v daždivom počasí je to obzvlášť dôležité. Vlastnosti vozovky sa pri daždi menia a nedostatočná vzdialenosť medzi vozidlami môže mať katastrofálne následky. Nebezpečenstvo šmyku je o 30% vyššie ako na suchej vozovke. Predbiehanie na mokrej ceste je zbytočným rizikom. Aj skúseného vodiča môže nečakaný šmyk prekvapiť. Nezabúdajme na bezpečnostné pásy u každého člena posádky aj používanie hmloviek pri zníženej viditeľnosti. Silný vietor môže byť tiež veľkým problémom a to hlavne pre autobusy a nákladné autá. Preto je vhodné pri takomto počasí držať sa od nich v dostatočnej vzdialenosti.

 

Nielen samotné pokutovanie, ale aj presadzovanie dopravných predpisov je potrebné. Na porušovateľov môže pôsobiť ako prevencia a zodpovedných vodičov môže zasa podporiť. Jedným z najčastejších priestupkov je prekračovanie a nedodržiavanie povolenej rýchlosti. Napríklad u vodičov kamiónov sú najčastejšími príčinami nehôd nedovolená rýchlosť a únava.

 

V cestnej premávke nesmieme  zabúdať na deti, ktoré sú jednou z najohrozenejších skupín. Pravidlám v cestnej premávke môžu deti učiť rodičia aj učitelia v každodennom bežnom živote vysvetľovaním a poúčaním. Bez základných znalostí o pravidlách cestnej premávky by deti nemali jazdiť ani na bicykli. Prilba by mala byť automatickou súčasťou výstroja dieťaťa, ktoré na bicykel sadne.

 

Tiež je dôležité, aby dieťa vedelo prechádzať cez cestu. Na vozovku môže vstúpiť len na priechode pre chodcov. Rešpektovať svetelnú signalizáciu a pokiaľ náhodou nefunguje a chcú prejsť na druhú stranu, musia sa  pozrieť  vľavo aj vpravo a zasa vľavo. Pokiaľ mu výhľad znemožňujú zaparkované autá nesmie na vozovku vstúpiť. Len tak si budeme istí, že sa nám dieťa vráti  domov bez ujmy na zdraví.

 

Ako si nenechať ukradnúť auto.

August 13th, 2013

Keď prídete na parkovisko a zistíte, že Vaše  auto nestojí na mieste, kde ste ho zaparkovali je určite šok pre každého motoristu. Mysľou sa Vám začnú preháňať myšlienky rýchlosťou blesku. Parkujem na inom mieste, odtiahli mi auto, alebo mi ho nedaj bože ukradli. Zistenie, že ide o tú poslednú možnosť je hrozivá. Vaše auto už môže byť na ceste k novému majiteľovi. Krádeže áut sú špecifické a skutočnosť, že sa auto nájde je malá.  Pri tomto druhu krádeží totiž neexistuje miesto činu, nakoľko je to samotné vozidlo a to je už dávno preč. Polícia urobí obhliadku miesta činu, ale použiteľných stôp na úspešné vypátranie ukradnutého automobilu je minimum. Dôvodom je skutočnosť, že páchateľ neprišiel do styku s miestom,  na ktorom auto stálo.

 

Krádeže nie je jednoduché objasniť, pretože zlodeji sú vždy o krok popredu. Sú zväčša dobre organizovaní a stále sa vzdelávajú. Používajú  techniku, pomocou ktorej sa im podarí prečítať kód diaľkového ovládania a takýmto spôsobom si naprogramujú náhradný kľúč. Potom stačí, keď majiteľ auta použije tlačítko na kľúči, ten následne vyšle signál. Tento zlodeji zachytia a následne dekódujú. Štandardne používané imobilizéry a iné zábrany dokážu veľmi rýchlo prekonať. Nezaberie im vo väčšine  viac ako 30 sekúnd. Autá sa kradnú na objednávku aj kvôli poistným podvodom. Najviac sa kradnú najrozšírenejšie značky, ktoré je možné čo najrýchlejšie speňažiť. Autá sa kradnú aj na náhradné diely, nielen na objednávku. Máte alebo spôsobíte nehodu a potrebujte vymeniť poškodené časti a súčiastky.  Zlodeji ukradnú auto na základe požiadavky na konkrétne súčiastky, prípadne náhradné diely, ktoré je potrebné vymeniť.

 

Tiež sa autá kradnú „na sklad“. To znamená, že zlodej nemá na ukradnuté auto kupca. Ukradne auto, ktoré sa mu páči,  je niečím zaujímavé, alebo je zahraničné. Následne ho upraví a ponúkne ho vtedy, keď sa objaví záujemca. Poisťovacie podvody, fiktívne ukradnuté autá sú tiež veľkou skupinou. Funguje to tak, že majiteľ auta ho predá zlodejom a vzápätí ohlási krádež auta. Takýto druh podvodu sa ťažko dokazuje pokiaľ nie sú k dispozícii svedkovia, prípadne záznam z bezpečnostnej kamery. Podozrivá môže byť skutočnosť, ak má majiteľ často nehody, pri ktorých je totálna škoda, alebo sa mu autá príliš často strácajú. Ďalšou skupinou sú vlámania do áut. Vo väčšine sú už rádiá pevne zabudované, avšak aj napriek neustálym výzvam a upozorneniam si ľudia nechávajú v autách mobilné telefóny, oblečenie, tašky, kufríky s dokladmi. Niekedy to v aute vyzerá ako vo výklade obchodného domu. Veľa krát aj malý, možno banálny kúsok ponechaný na v aute na sedadle môže byť príčinou vlámania. Netreba však zabúdať, že v takomto prípade podstupujeme veľké riziko, nakoľko pri uplatnení poistného nároku vznikajú veľké problémy. Poisťovňa môže totiž odmietnuť uhradiť vzniknutú škodu, prípadne  vo veľkej miere zníži poistné plnenie. Je potrebné si poriadne a podrobne preštudovať poistnú zmluvu.  Pri ochrane pred krádežou je dôležité mať v aute viac zábran. Riziko sa tým zmenšuje, nakoľko zlodej uprednostní auto, v ktorom nemusí prekonávať žiadne prekážky. Krádež musí byť rýchla a nenápadná. Pokiaľ zlodeji zistia, že prekážok je príliš veľa  a akcia by trvala príliš dlho, nájdu si radšej iný objekt.

 

Na ochranu auta je preto vhodná kombinácia mechanického a elektronického zabezpečenia, ktorú už dnes ponúkajú viaceré firmy.

 

Aj napriek zabezpečeniu auta je potrebné vždy skontrolovať, či sú pozatvárané okná, zamknuté dvere a či na sedadlách neostali veci, ktoré by zlodejov mohli prilákať.

Na dovolenku s autom.

August 13th, 2013

 Dovolenková sezóna je už v plnom prúde. Rozhodujete sa  či cestovať lietadlom alebo autom. Ak sa rozhodnete pre alternatívu cestovania autom, máme pre Vás pár dôležitých rád a tipov, ako zvládnuť cestu, č by ste nemali doma zabudnúť a najmä ako čo najbezpečnejšie doraziť do vytúženého cieľa Vašej vysnívanej dovolenky. Pre mnohých ľudí je automobil stále najčastejším dopravným prostriedkom. Táto skutočnosť sa samozrejme týka aj cesty na dovolenku. Čo všetko by ste si mali zistiť pred tým, ako nastúpite do auta a vyrazíte. Pred samotnou cestou do zahraničia si treba na mape alebo na internete pozrieť trasu, po ktorej plánujeme cestovať. Mali by sme  zistiť, koľko kilometrov nás čaká a za aký čas sa dostaneme do vytúženého cieľa. Dôležité je zistiť, kde a aké diaľničné nálepky je potrebné kúpiť. Napríklad v Rakúsku a v Slovinsku sú potrebné diaľničné nálepky, v Chorvátsku sa platí mýto. Tiež je vhodné vedieť, kde sa oplatí natankovať. Aby sme sa vyhli plateniu pokuty, je vhodné sa oboznámiť aj so zákonmi v danej krajine. V Rakúsku je potrebné mať v aute oranžové bezpečnostné vesty pre každého cestujúceho. V Bulharsku je súčasťou povinnej výbavy automobilu aj hasiaci prístroj. Vo Veľkej Británii povinná výbava nie je stanovená, je však doporučené, čo by v aute nemalo chýbať. Čo sa týka sedenia detí v aute, v Rakúsku môžu sedieť deti na prednom sedadle spolujazdca od 14 rokov a 150 cm. Všetky potrebné informácie môžete dostať pred cestou aj v cestovnej kancelárii.

 

Ako by sme mali pripraviť auto pred dovolenkou? Čo všetko by sme mali skontrolovať?

 

Ak cestujete na dovolenku autom prvý krát, je dobre si premyslieť, či sa nám to oplatí a či to naše auto zvládne. Pred cestou  je potrebné skontrolovať zopár dôležitých vecí. Jednou z nich je dostatok oleja, voda v chladiči, kvapalina v ostrekovači, či sú pneumatiky správne dofúkané na potrebnú hodnotu, či máme rezervné koleso. Rezervu je treba očistiť, dofúkať, aby bola v prípade potreby nachystaná. Ak máte súpravu na opravu defektu, je potrebné skontrolovať aj túto.

 

Je vhodné zobrať si zo sebou GPS navigáciu a taktiež aj mapu. Môžeme sa tak vyhnúť zmätkom pri vjazdoch a výjazdoch na a z diaľnice. Trasa sa tým zbytočne nepredĺži niekedy aj o niekoľko desiatok kilometrov, pokiaľ by sme zabudli odbočiť. Do mobilného telefónu je tiež vhodné uložiť si zopár dôležitých čísiel, napr. asistenčnú službu, prípadne kontakt na poisťovňu. V tomto nám môžu pomôcť aj roamingové sms správy, ktoré nám poskytnú informácie o tom, kam sa máme obrátiť v prípade potreby. Netreba zabudnúť na potrebné doklady, ako je vodičský preukaz, doklady od vozidla, pas, občiansky preukaz, zelenú kartu z poisťovne a tiež cestovné poistenie.

Počas dlhšej cesty je vhodné naplánovať si povinné prestávky. Vhodné sú prestávky po dvoch, troch hodinách. Je dobre rozhýbať si telo, nadýchať sa vzduchu, dať si malé občerstvenie. Nemali by sme zabúdať na pitný režim.

 

Čo sa týka bezpečnosti detí vo vozidle, v každej okolitej krajine je zákonom dané mať deti v bezpečnostnej sedačke. Dieťa v nej musí byť pripútané. Toto môže byť niekedy pre dieťa nepohodlné, ale určite je to bezpečné. Vhodné je dieťa počas jazdy zabaviť, napríklad hrami, prípadne obľúbenými hračkami.

Výhody cesty autom sú, že nie sme počas prestávok časovo obmedzení, môžeme sa kedykoľvek a kdekoľvek zastaviť.

 

Nevýhodou môže byť isté riziko s predraženia dovolenky pri neplánovaných opravách, alebo pokute. Taktiež je to zodpovednosť za všetkých pasažierov v aute. Na cestu by sme mali odchádzať dostatočne oddýchnutí a s potrebnými vodičskými znalosťami.

 

Šťastnú cestu Vám praje REGIO group!

 

Dieťa a autosedačka.

Jún 3rd, 2013

Cestovanie a hlavne cestovanie autom je takmer bežnou súčasťou života dnešných moderných ľudí. Vozíme deti do školy, cestujeme do práce alebo  za rodinou. Svoje alebo prenajaté motorové vozidlá, prípadne mikrobusy využívame na dovolenky, výlety alebo firemné akcie.  Sedieť doma sa už dnes veľmi nenosí. Snáď deti každého veku obľubujú cestovanie, možno s menšími výnimkami. Nezáleží na dopravnom prostriedku, hlavne že sa niekam ide a bude veselo. Asi to pozná každý rodič. Nemali by sme zabudnúť zabaliť zo sebou nejaký ten obložený chlebík, sladkosť, ovocie a hlavne niečo na pitie. To sa vždy ráta, či už ideme na dlhšiu alebo kratšiu cestu.

Už mnohé bábätká, alebo menšie detičky veľmi skoro po narodení absolvovali presun z kontinentu na kontinent. Iné si zasa dlho užívajú len cestovanie v kočiari, ale určite každé dieťa raz spozná jazdu autom.

 

Čo môžeme urobiť my ako rodičia, prípadne prenajímatelia vozidiel pre bezpečnú cestu s deťmi v aute? Deti totiž musia byť zabezpečené aj v požičanom/prenajatom aute

Ako dokážeme pripraviť dieťa na skutočnosť, že sa bude voziť v aute, avšak pripútané v autosedačke? Je potrebné s deťmi  aktívne komunikovať. Nemali by sme ich však  podceňovať. Niekedy môžeme mať pocit, že sú na to ešte príliš malé, aby to pochopili.    Deti sa živo zaujímajú o všetko nové, s čím sa dovtedy nestretli. Dospelý si automaticky v aute zapína bezpečnostný pás a  vie, prečo to tak robí. Dieťaťu treba vysvetliť, že aj ono musí byť v aute pripútané a  chránené a preto potrebuje špeciálnu autosedačku, resp. podsedák. Menšie dieťatko bude zrejme takéto technické záležitosti ťažšie chápať, no ak sa na prvú jazdu riadne  pripravíme, dieťa prevoz v autosedačke príjme ako fakt, z ktorého sa stane časom  samozrejmosť.   Napokon sa bude na jazdu v autosedačke tešiť, samo si do nej sadne a bude čakať kým ho pripútame.

 

Ak sa stane, že aj napriek všetkým vysvetleniam  dieťa nechce v autosedačke sedieť, budeme sa musieť obrniť trpezlivosťou. Aj to  najneposednejšie dieťa skrotne, ak rodič nepodľahne nervozite a panike. Je dôležité pokojne a  s citom dieťaťu situáciu vysvetliť. V aute vždy platí, že nič nie je až také súrne, aby sme sa kvôli tomu išli zabiť. Ponáhľať sa musia záchranári a hasiči, nie však rodičia.

 

Keďže dieťa je v autosedačke fixované, sedí vlastne v jednej polohe, je vhodné v závislosti od dĺžky trasy občas urobiť  prestávku. Je dôležité aby dieťa aspoň na chvíľu  zmenilo polohu, poprechádzalo sa, hlavne doplnilo tekutiny.  Dieťa sediace v autosedačke je tak pod kontrolou, rodič sa môže plne sústrediť na jazdu a nemusí sa báť, či nepripútané dieťa vzadu niečo nevyvedie. A ešte jedna dôležitá zásada ohľadom bezpečnosti detí v aute: dieťa nikdy nenechávame v aute samotné a zamknuté!

 

Ak ideme mimo obce, musí byť každé dieťa mladšie než 3 roky a nižšie než 150 cm pripútané v autosedačke. V obci je povolený prevoz dieťaťa bez autosedačky len v tom prípade, že je dieťa staršie ako 3 roky. Musí byť pripútané pásom a je preukázateľné, že umiestnenie tretieho zadržiavacieho zariadenia na zadných sedadlách auta nie je možné z dôvodu nedostatku priestoru.

 

Detská sedačka je vyrábaná maximálne na výšku 150 cm. Je to z toho dôvodu, že dieťa vyššie ako 150 cm má už proporcie dospelého človeka a štandardný bezpečnostný pás prenáša nárazovú energiu na hruď. Ak by totiž bezpečnostný pás použilo nízke dieťa bez autosedačky, došlo by k uškrteniu, prípadne pohmoždeniu v oblasti krčnej chrbtice s pravdepodobnými tragickými následkami.

Za deti, ktoré nie sú v aute riadne zabezpečené, zaplatíme pokutu podľa platného sadzobníka.

Niekoľko slov ku krátkodobému prenájmu vozidiel.

Apríl 18th, 2013

Stalo sa niečo a Vy si potrebujete  nečakane požičať automobil, s REGIO GROUP, s.r.o., to nie je naozaj žiadny problém…

 

 

Ako funguje krátkodobý prenájom vozidla?

Potrebujete nečakane a krátkodobo ďalšie vozidlo? Pre tieto účely Vám REGIO GROUP  ponúka sprostredkovanie krátkodobého prenájmu napríklad i na jeden deň, či päť dní atď.
Aké sú možnosti krátkodobého prenájmu?

  • „Dočasné“ vozidlo si môžete vyžiadať  pre pokrytie aktivít dočasne navŕšených nad rámec  bežnej činnosti Vašej spoločnosti.
  • Náhradné vozidlo si môžete dodatočne vyžiadať v prípade pokiaľ sa stala havária, či porucha Vášho vozidla.

 

Výhody krátkodobého prenájmu vozidla

  • REGIO GROUP Vám zaistí krátkodobý prenájom vozidla zo svojho vozového parku
  • Špeciálne ceny pre klientov REGIO GROUPu.
  • Rezervácia vozidla podľa presných požiadaviek zákazníka.
  • Možnosť pristavenia do sídla spoločnosti.
  • Zákazník platí iba za dĺžku nájmu.
  • Možnosť výhodných cenových akcií na krátkodobý víkendový prenájom vozidiel po vzájomnej dohode.
  • Možnosť krátkodobého prenájmu pre fyzické a právnické osoby.
  • REGIO GROUP ponúka veľmi flexibilný a dynamický spôsob prenájmu.

Čo robiť pokiaľ Vám ukradnú prenajaté auto?

Pri krádeži prenajatého vozidla je potrebné čím skôr  kontaktovať nielen políciu, ktorá trestný čin zdokumentuje, ale aj auto požičovňu, z ktorej bolo auto požičané. Je ale vhodné si predtým overiť, či náhodou vozidlo nebolo z nejakého dôvodu odtiahnuté

Nájomca by podľa neho mal mať u seba doklady od auta a kľúče, ktoré by dokazovali jeho neúčasť na krádeži. Vozidlá sú poistené proti krádeži, no ako pri každej poistnej udalosti je nutné zaplatiť spoluúčasť. Požičovňa svojich klientov nijako nesankcionuje.

Prenajímajúce subjekty sa však stretávajú aj s nepoctivými zákazníkmi. Tí si zaplatia prenájom vozidla a následne ho ukradnú, avšak spoločnosť má svoje preverené postupy ako takýchto nájomcov odhaliť. Bližšie informácie nájdete na www.limousine-bratislava.sk.

Doprava mikrobusmi.

Marec 6th, 2013

prenájom mikrobusuBlíži sa jar a s ňou aj rôzne kultúrne akcie, najmä však zaujímavé koncerty u našich rakúskych susedov. Vychutnajte si svoje obľúbené koncerty, Regiogroup, spol. s r.o., vám zabezpečí  dopravu priamo na miesto konania podujatia a späť za rozumnú cenu.

Skupinovú dopravu si môžete dohodnúť na našej internetovej stránke www.limousine-bratislava.sk, alebo na uvedených telefónnych číslach na stránke. Pre nákup vstupeniek na koncerty vám odporúčame stránky ako napríklad: viennaticketoffice.com, songkick.com, viennaconcerts.com, eventim.sk, worlditicketshop.com.

 

Prehľad najbližších organizovaných koncertov:


NELLY FURTADO vo Viedni (8.3.2013)

Termín koncertu: 8.3.2013

Čas koncertu: od 20:00

Miesto koncertu: Planet.tt Bank Austria Halle GasometerGuglgasse, Viedeň, Rakúsko


SUNRISE AVENUE vo Viedni (16.3.2013)

Termín koncertu: 16.3.2013

Čas koncertu: od 20:00

Miesto koncertu: Planet.tt Bank Austria Halle Gasometer Guglgasse, Viedeň, Rakúsko


JUSTIN BIEBER vo Viedni (30.3.2013)

Termín koncertu: 30.3.2013

Čas koncertu: od 19:30

Miesto koncertu: Wiener Stadthalle Halle DDr. Roland Rainer Platz / Eingang Märzpark1150, Viedeň, Rakúsko.

Prenajať si auto na dlhšiu dobu.

Marec 6th, 2013

Prenajať si auto na dlhšiu dobu je cenovo výhodnejšie.

 

Pokiaľ sa rozhodnete prenajať si automobil, zvážte možnosť prenájmu na dlhšiu dobu, pretože môžete ušetriť až 30-40% nákladov na prenájom.

Pri prenájme vozidla na dlhšie časové obdobie je lepšie pri výbere uprednostňovať kvalitnejší automobil pre lacnejším. Je možné povedať, že nižšia cena vozidla je pre zákazníka určite väčším lákadlom, ale je dobré mať na pamäti, že pri vyšších poplatkoch za prenájom vozidla, sú často zahrnuté aj ďalšie dodatočné služby, ktoré nie sú zahrnuté v tých najlacnejších ponukách, ako napríklad pravidelný servis, kontroly vozidla, poskytnutie náhradného vozidla v prípade poruchy, či havárie.

 

Samotný dlhodobejší prenájom je výhodnejší aj finančne. Rozdiel medzi jednodňovým, či trojdňovým a mesačným prenájmom sa môže po prepočítaní na dennú sadzbu líšiť až o 40 percent. V drvivej väčšine nájomcovia pritom neprihliadajú na šoférovu minulosť v zmysle predchádzajúcich havárií a vcelku ich to ani nezaujíma. Viac menej pre všetkých platia tie isté podmienky, keďže za prípadné škody ručí stále nájomca. Zákazník, ktorý sa rozhodne si prenajať vozidlo, by sa mal najskôr rozhodovať podľa poskytovaných služieb, ponuky automobilov a ich technického stavu. Pri výbere auto požičovne by sa mal zákazník tiež rozhodovať aj podľa svojho zámeru, na aký účel predpokladá, že vozidlo bude využívať. Je dobré brať v úvahu aj dĺžku plánovanej trasy, predpokladaný počet pasažierov, či veľkosť batožinového priestoru.

 

Všeobecne platí, že na dlhšie trasy je vhodnejšie auto vyššej triedy, kvôli komfortu a bezpečnosti, naopak do mesta je lepšie mať vozidlo menšie, ktoré je obratnejšie a má nižšiu spotrebu. Samostatnou kapitolou je prenájom vozidiel na reprezentatívne účely, ako napríklad svadby, či koncerty, kultúrne podujatia, či iné akcie, kde sa predpokladá, že sa budú prevážať niečím významní pasažieri. Bližšie informácie nájdete na internetovej stránke www.limousine-bratislava.sk, alebo napíšte svoje otázky na e-mailovú adresu: regiogroup@gmail.com.

Doprava na ďalšie letiská na Slovensku.

Január 5th, 2013

Pred niekoľkými týždňami sme písali základné informácie o doprave na letisko v Bratislave, na letisko vo Viedni  a o možnostiach dopravy na letisko Ferihegy II v Budapešti. V dnešnom príspevku sa dozviete ďalšie informácie o letiskách v našom blízkom , či vzdialenom okolí, kam Vás bez problémov a vo výhodnej cene dopravia špecialisti na dopravu v spoločnosti Regiogroup, spol. s.r.o., so sídlom na Hudecovej ulici č. 1 v Bratislave. Bližšie informácie nájdete na stránke www.limousine-bratislava.sk, alebo na telefónnych číslach uvedených na stránke. .. a nezabudnite, že je dôležité byť na letisku aspoň 2 hodiny pred odletom. Niekedy registrácia na vybrané lety, môže byť ukončená už 1 hodinu pred odletom.

 

Doprava na letisko Poprad – Tatry

Medzinárodné letisko Poprad -Tatry leží 5 km západne od centra Popradu. Cena taxi na hlavnú stanicu sa pohybuje okolo cca 7-10 Eur.
Autom sa na letisko je možné dostať po príjazdovej ceste na Vysoké Tatry, mestská časť Poprad -Veľká. Poľská regionálna letecká spoločnosť Eurolot, s.a. prevádzkuje pravidelné letecké spojenia z Gdaňska a Varšavy. Počas letných mesiacov je možné sa z letiska dostať aj do destinácií v Bulharsku – letisko Burgas, či do dovolenkových destinácií pri stredozemnom mori Antalya.

 

Doprava na letisko v Košiciach

Poloha medzinárodného letiska Košice je cca 8 km južne od centra mesta. Letisko je položené medzi mestskými časťami Košice-Barca a Košice-Pereš a je vzdialené iba 10 minút cesty od mesta Košice. S hlavnou železničnou a autobusovou stanicou je spojené autobusovou linkou MHD č.23, ktorá premáva približne 14 krát denne.
Medzinárodné letisko Košice leží cca 2 km od autostrády smerujúcej z Košíc do Rožňavy. Cena taxi z hlavnej stanice na letisko sa pohybuje cca 10 – 15 Eur.
Na letisko v Košiciach prilietajú pravidelné linky z Bratislavy, Prahy, Viedne, Rijeky a charterové lety do rôznych dovolenkových destinácií.

 

Doprava na letisko na Sliači

Doprava na letisko je možná hlavne v individuálnou formou, ktorá môže byť doplnená taxi službou z Banskej Bystrice, alebo zo Zvolena, alebo prímestskou autobusovou dopravou.
Autom je letisko dostupné odbočkou z cesty 1.triedy medzi B. Bystricou a Zvolenom.
Po príjazde na letisko osobným vozidlom je k dispozícií parkovisko v tesnej blízkosti letiskového terminálu. Pre cestujúcich, ktorí sa rozhodnú po odlete z letiska Sliač nechať zaparkované osobné vozidlo do svojho príletu na letisko Sliač, je možné parkovanie vo vyhradenom priestore, ktorý je monitorovaný ale nestrážený.
V súčasnej dobe neexistuje zo Sliača žiadne pravidelné letecké spojenie. Pravidelná a nepravidelná charterová letecká doprava j v tomto čase v štádiu príprav.

 

Doprava na letisko v Žiline

Letisko Žilina, ktoré sa nachádza v Dolnom Hričove je v súčasnosti využívané hlavne pre lety firemných a súkromných lietadiel. V súčasnej dobe neexistuje zo Žiliny  žiadne pravidelné letecké spojenie. Letisko Žilina je využívané momentálne pre nepravidelnú leteckú dopravu slovenských a zahraničných leteckých spoločností, lety firemných a súkromných lietadiel, letecký výcvik a športové lietanie, či sanitné lety, alebo na špeciálne letecké práce. Mestská hromadná doprava už spojenie s hlavnou stanicou nezabezpečuje. Pri vlastnej automobilovej doprave je možné využiť bezplatné nestrážené parkovisko s kapacitou cca 30 miest, ktoré sa nachádza v tesnej blízkosti letiskového terminálu.

Čo je všetko dôležité pri stanovení ceny za prepravu mikrobusmi a autobusmi?

December 17th, 2012

Stanoviť cenu za prepravu nie je až také jednoduché, ako by sa na prvý pohľad zdalo.

Cenu prepravy ovplyvňuje veľké množstvo faktorov, medzi hlavné patria typ vozidla, počet prepravovaných osôb, počet predpokladaných kilometrov a podobne. Je naozaj dôležité si povedať čo od toho očakávate, aké sú Vaše priority, aby bolo možné stanoviť čo najlepšiu cenu pre zákazníka.

 

Pre podrobnú kalkuláciu je potrebné aby boli už vopred známe tieto skutočnosti:

-          dátum prepravy  (v prípade, že zástaviek, či trás bude viac, tak aj rozsah dátumov),

-          predbežný, či konečný počet osôb,

-          predpokladaný počet vozidiel (v prípade, pokiaľ je viac skupín),

-          presne určené jednotlivé body trasy kde by mali vozidlá stáť, alebo zastaviť,

-          približný čas príchodu a odchodu,

-          miesto pristavenia vozidla, vozidiel,

-          iné dôležité požiadavky, ktoré požaduje zákazník (napr. v prípade dlhej cesty, zabezpečenie občerstvenia)…

 

Dobré rady na cestu

V tejto časti článku nájdete pár užitočných rád, pokiaľ budete cestovať prenajatým autobusom, či mikrobusom.

-          Je vždy dobré sa dostaviť pred odchodom autobusom, alebo mikrobusom aspoň 10-15 minút skôr.

-          Pred dlhšou cestou je dobré sa vyhnúť ťažkým jedlám, z ktorých by mohlo byť niekomu zle. Dobrým doplnkom na dlhšiu cestu je malý prenosný vankúšik pod hlavu, prípadne menšia deka na noc a nezabudnite na pohodlné oblečenie na cestu.

-          Netreba zabudnúť ani na občerstvenie, hlavne nápoje, alebo dostatok drobných mincí, ak si budete kupovať občerstvenie počas cesty.

-          Pri náhlej nevoľnosti počas jazdy je najvhodnejšie požiadať sprievodcu, resp. vodiča o zastavenie.

 

Ďalšie informácie nájdete na www.limousine-bratislava.sk, alebo na kontaktných číslach uvedených na stránke.

Nie je nič jednoduchšie ako si prenajať autobus.

November 29th, 2012

Organizujete firemnú akciu a potrebujete odviesť zamestnancov? Plánujete veľkú rodinnú udalosť a bolo by dobré odviezť a doviesť hostí? Plánujete s priateľmi, či so skupinou ľudí výlet, predĺžený pobyt, alebo akciu v zahraničí? Nič jednoduchšie ako prenajať si autobus, minibus od spoločnosti REGIO GROUP, s.r.o..

 

Dnes už nie je problém si prenajať viac menej čokoľvek, ani autobus. Je to dnes úplne bežné prenajať si autobus na jazdy po celom Slovensku, alebo po Európe. Autobus, mikrobus si môže prenajať organizácia, ktorákoľvek firma, samozrejme aj fyzická osoba. Vybaviť si prenájom je v celku jednoduchý proces. Stačí skontaktovať sa so spoločnosťou REGIO GROUP, s.r.o., buď mailom, telefonicky, alebo si pozrieť internetovú stránku www.limousine-bratislava.sk. Radi vám poradia, skontaktujú a pripravia cenovú ponuku pripravenú presne na mieru bez zbytočných nákladov. V prípade záujmu naplánujú cestu autobusu komplexne, tak aby bola navrhnutá čo najefektívnejšia trasa za rozumnú cenu.

 

K dispozícií je dostatočne veľký vozový park, ktorý zahŕňa okrem autobusu SETRA s počtom 49 miest na sedenie aj veľký 19 miestny minibus IVECO DAILY, alebo 15 miestny Renault Master… Záleží na prianiach a požiadavkách klientov, o čo majú záujem, aké aktivity by chceli realizovať, ako napríklad firemné akcie, svadby, školenia, konferencie, prednášky, jednodňové výlety, viacdňové akcie, zájazdy, transfery väčších – menších skupín z miesta na miesto, presuny na letiská a pod..

 

Okrem jednorázových akcií a prenájmov, spoločnosť zabezpečuje pre slovenských a zahraničných klientov osobnú, kyvadlovú a zmluvnú dopravu. REGIO GROUP, s.r.o. poskytuje komplexnú starostlivosť, t.j. autobus vrátane profesionálneho vodiča, ktorá spĺňa všetky kritériá, kontroluje a dozerá na plnenia prepravnej kapacity vozidla, dodržiavanie povinných odpočinkov a bezpečnostných prestávok. Všetky vozidla sú v bezchybnom technickom stave. Najlepšou vizitkou úrovne spoločnosti REGIO GROUP, s.r.o., je nízky vek vozidiel, čo zaručuje ich výborný technický stav a nízku poruchovosť. V prípade akýchkoľvek otázok tejto téme, či v prípade záujmu prenájom, bližšie informácie získate na telefónnych číslach uvedených na stránke www.limousine-bratislava.sk, alebo e-mailovej adrese: regiogroup@gmail.com.

Bezpečnosť na cestách…

November 27th, 2012

Bezpečnosť na cestách s prenajatým autobusom, alebo mikrobusom

 

V dnešnej uponáhľanej dobe je preprava, či doprava jedna z činností, ktorá nám zaberá veľké množstvo času. Automobilov na cestách neustále pribúda, čo znamená, že sa musíme pripraviť na pomalšiu dopravu, neustále zápchy na cestách, stresy a nervóznych vodičov…  Je naozaj veľa dôvodov sa zaujímať o bezpečnosť svojho cestovania.

 

Pre spoločnosť REGIO GROUP. s.r.o. je bezpečnosť pasažierov, zákazníkov  prenajímajúcich si automobily, alebo mikrobusy na prvom mieste.  Spoločnosť sa stará o bezchybný technický stav svojich osobných vozidiel na krátkodobý, dlhodobý prenájom, mikrobusov, autobusov či celého limousine  autoparku.

Najlepšou prevenciou je nízky vek vozového parku,  preto REGIO GROUP. s.r.o, pravidelne investuje do nákupu vždy novších automobilov, mikrobusov. Vozidlá prechádzajú v zmysle platnej legislatívy pravidelne kontrolou EK a STK.

 

Pre zákazníkov je najdôležitejšia bezpečnosť a pohodlie pri cestovaní a preto má  REGIO GROUP. s.r.o. svoj vlastný interný systém kontrolných intervalov opráv svojho vozového parku, ktorý je podstatne intenzívnejší ako stanovuje platná legislatíva. Medzi najväčšie priority patrí kontrola brzdného systému vozidiel, kontrola riadiaceho mechanizmu a celková funkčnosť osvetlenia. Vodiči a mechanici kontrolujú technický stav automobilov, mikrobusov a autobusov pred začiatkom jazdy a po ukončení jazdy, či prenájmu vozidla. Dôležitým aspektom je aj nepreťažovanie vozidla, to znamená, že radšej spoločnosť zákazníkovi doporučí vozilo s väčším počtom miest, ako by malo hroziť, že vozidlo bude preťažené, čo môže v konečnom dôsledku znamenať ohrozenie bezpečnosti a zníženie komfortu cestujúcich. Najdôležitejšia rada nakoniec, pokiaľ si neiste istí, že dlhá cesta je náročná, je lepšie si auto, alebo  mikrobus prenajať a zabezpečiť si tak pohodlie a ničím nerušenú cestu.

 

Viac informácií nájdete na www.limousine-bratislava.sk, alebo zavolajte, napíšte e-mail na kontaktné údaje uvedené na stránke.

Doprava na letisko.

November 20th, 2012

Naším hlavným cieľom pri doprave na letisko je bezpečnosť a rýchlosť.

Ako sa dobre, bezpečne a hlavne včas dopraviť na letisko s limousine-bratislava.sk.

..myslím, že každý z nás pozná ten stres, spojený s prepravou na autobus, vlak, či letisko.

Nie je to jednouché si všetky veci spojené s prepravou včas  a dobre naplánovať, či zorganizovať, ale hlavne prísť včas a nezmeškať svoj spoj. Sme  z toho  strese, rozmýšľame či sme niečo nezabudli, či to stihneme, či nebude v meste dopravná zápcha, alebo sa auto nepokazí, nebodaj, čo vôbec naštartuje… Najlepším riešením je zabezpečiť si dopravu na letisko, cez spoločnosti, ktoré tieto služby zabezpečujú, sú spoľahlivé, s prijateľnými cenami, s perfektným osobným servisom, ako napríklad spoločnosť  Regiogroup, spol. s.r.o., so sídlom na Hudecovej ulici č. 1 v Bratislave.  Aby nebol problém si cestu dobre naplánovať, prinášame základné informácie  a rady o letiskách, kam vozí spoločnosť Regiogroup,  spol. s.r.o., svojich zákazníkov, či im  prenajíma  vozidlá.  Dôležité upozornenie pre všetkých, vo väčšine prípadov je potrebné byť na letisku cca 2 hodiny pred odletom. Niekedy registrácia na vybrané lety, môže byť ukončená už 1 hodinu pred odletom. Pokiaľ tento limit nestihnete, môže sa stať, že už nebudete mať  možnosť odletieť.

 

LETISKO M.R. Štefánika, Bratislava

Letisko v Bratislave je situované v okrajovej časti mesta, cca 9 kilometrov juhovýchodne od centrálnej časti mesta. Na letisko jazdí MHD, cena 60min. lístka je 0,90€.  Počas špičky je spojenie každých cca 20 minút. Na letisko je možné sa dopraviť MHD z hlavnej vlakovej stanice v čase cca 25-30 min.  Z autobusovej stanice Mlynské Nivy sa na letisko dostanete kombináciou trolejbusu č.205 a autobusu č.61, na ktorý prestúpite pri ST Aréne- zimnom štadióne O. Nepelu. Autom sa dostanete na letisko, buď cez mesto, alebo z diaľnice D61: exit letisko M.R. Štefánika. Pokiaľ idete svojím auto, je dôležité vedieť kde zaparkovať, čo v prípade odvozom cez www.limousine-bratislava, nie je problém, pretože môžu zastaviť priamo pre terminálom.

 

LETISKO Viedeň, Schwechat

Letisko Schwechat je situované v juhovýchodnej časti mesta, cca 18 km od mesta Viedeň, čo je pre našinca výhoda, pretože sa cestujúci nemusia zachádzať do Viedne. Z Bratislavy je najkomfortnejšia cesta cez prenájom vozidla spoločnosti Regiogroup, s.r.o.. Vhodným dopravným prostriedkom je aj autobus, ktorý odchádza z autobusovej stanice Mlynské Nivy, bez prestupu a  premáva denne, v priemere každú hodinu od ráno do večera. Pokiaľ sa  zvolí doprava vlakom, je cesta komplikovanejšia, vyžaduje prestupy vo Viedni. Cesta vlastným automobilom, môže byť náročnejšia, pretože treba počítať s parkovným, ktoré sa odlišuje podľa doby parkovania  a miesta parkovania, či je parkovisko kryté alebo nie.

 

LETISKO Budapešť, Ferihegy II

Medzinárodné letisko v Budapešti, je označované ako Ferihegy II. Pre domáce lety sa využíva Ferihegy I.. Na medzinárodné lety sa využíva terminál II -2A. Letisko sa nachádza 16 km juhovýchodne od centra Budapešti. Pokiaľ idete vlastným autom, je dobré si stiahnuť zo stránky letiska mapku, ktorá prehľadne informuje o ceste na letisko. Cesta na letisko z Bratislavy, podľa premávky trvá cca 2-2,5 hodiny, čo znamená, že si treba vyčleniť dostatočnú časovú rezervu na cestu. Budapešť je veľké mesto a preto si treba dávať pozor na tie správne odbočky, pretože sa môže stať, že sa ocitnete na druhom konci mesta. Aby ste podobným situáciám a stresu vyhli, je najlepšie sa nechať odviesť za naozaj vynikajúce ceny, cez limousine servis spoločnosti Regiogroup, spol. s.r.o., ktorý zabezpečí kompletný servis a to za náklady, ktoré sú porovnateľné s cestou vlastným autom. Pokiaľ ste zvolili vlak, napr. na stanicu Budapest-Nyugati pu, pôjdete potom metrom M3 na konečnú stanicu Köbanya Kispest. Odtiaľ premáva na letisko autobus č. 93.

Čo je dôležité pri dlhodobom prenájme automobilov.

November 16th, 2012

Čo je dôležité pri dlhodobom prenájme automobilov. Pokiaľ máte pokazené auto, alebo ste mali nehodu, či len potrebujete auto využiť na dlhšiu dobu, neoplatí sa auto kupovať. Najlepším rozhodnutím je prenajať si auto dlhodobo. Dlhodobý prenájom automobilu Vám šetrí čas aj peniaze. Dlhodobý prenájom je vhodný  pre fyzické osoby, tak aj pre spoločnosti, či živnostníkov. V dnešnej dobe je na Slovenskom trhu veľké množstvo spoločností, ktoré sa týmto podnikaním živia, dôležité je však aj renomé spoločnosti, dĺžka pôsobenia firmy na trhu, spoľahlivosť, vzťahy so zákazníkmi. Jednou zo stabilných firiem, ktoré majú viac ako 15 ročnú históriu je aj dopravná spoločnosť  REGIO GROUP, s.r.o.. Výhodou prenájmu vozidiel v renomovanej firme je, že zákazník platí len jednu sumu, všetky náklady a poplatky spojené s jeho prevádzkou , či je to údržba, servisné práce zabezpečuje prenajímateľ. Dôležitým  kritériom pre výber tej „dobrej spoločnosti“ je aj celkový prístup personálu, čakacie lehoty, ústretovosť aj mimo pracovnej doby,  ochota riešiť a hlavne hľadať riešenia v zložitých, či netradičných situáciách, ktoré môžu byť kľúčové pre zákazníka v rámci jeho rozhodovania. Zákazník taktiež ocení aj bezproblémový a rýchly servis pri vypisovaní všetkých papierov, zmluvy, poistky, a tiež aj doplnkové služby. Toto všetko a ešte viac Vám ponúka spoločnosť REGIO GROUP, s.r.o., ktorá okrem dlhodobého prenájmu vozidiel, ponúka aj krátkodobý prenájom, limousine servis,  pristavenie vozidla na letiskách v Bratislave, vo Viedni a v Budapešti.