red orange yellow green pink blue

Doprava na ďalšie letiská na Slovensku.

Pred niekoľkými týždňami sme písali základné informácie o doprave na letisko v Bratislave, na letisko vo Viedni  a o možnostiach dopravy na letisko Ferihegy II v Budapešti. V dnešnom príspevku sa dozviete ďalšie informácie o letiskách v našom blízkom , či vzdialenom okolí, kam Vás bez problémov a vo výhodnej cene dopravia špecialisti na dopravu v spoločnosti Regiogroup, spol. s.r.o., so sídlom na Hudecovej ulici č. 1 v Bratislave. Bližšie informácie nájdete na stránke www.limousine-bratislava.sk, alebo na telefónnych číslach uvedených na stránke. .. a nezabudnite, že je dôležité byť na letisku aspoň 2 hodiny pred odletom. Niekedy registrácia na vybrané lety, môže byť ukončená už 1 hodinu pred odletom.

 

Doprava na letisko Poprad – Tatry

Medzinárodné letisko Poprad -Tatry leží 5 km západne od centra Popradu. Cena taxi na hlavnú stanicu sa pohybuje okolo cca 7-10 Eur.
Autom sa na letisko je možné dostať po príjazdovej ceste na Vysoké Tatry, mestská časť Poprad -Veľká. Poľská regionálna letecká spoločnosť Eurolot, s.a. prevádzkuje pravidelné letecké spojenia z Gdaňska a Varšavy. Počas letných mesiacov je možné sa z letiska dostať aj do destinácií v Bulharsku – letisko Burgas, či do dovolenkových destinácií pri stredozemnom mori Antalya.

 

Doprava na letisko v Košiciach

Poloha medzinárodného letiska Košice je cca 8 km južne od centra mesta. Letisko je položené medzi mestskými časťami Košice-Barca a Košice-Pereš a je vzdialené iba 10 minút cesty od mesta Košice. S hlavnou železničnou a autobusovou stanicou je spojené autobusovou linkou MHD č.23, ktorá premáva približne 14 krát denne.
Medzinárodné letisko Košice leží cca 2 km od autostrády smerujúcej z Košíc do Rožňavy. Cena taxi z hlavnej stanice na letisko sa pohybuje cca 10 – 15 Eur.
Na letisko v Košiciach prilietajú pravidelné linky z Bratislavy, Prahy, Viedne, Rijeky a charterové lety do rôznych dovolenkových destinácií.

 

Doprava na letisko na Sliači

Doprava na letisko je možná hlavne v individuálnou formou, ktorá môže byť doplnená taxi službou z Banskej Bystrice, alebo zo Zvolena, alebo prímestskou autobusovou dopravou.
Autom je letisko dostupné odbočkou z cesty 1.triedy medzi B. Bystricou a Zvolenom.
Po príjazde na letisko osobným vozidlom je k dispozícií parkovisko v tesnej blízkosti letiskového terminálu. Pre cestujúcich, ktorí sa rozhodnú po odlete z letiska Sliač nechať zaparkované osobné vozidlo do svojho príletu na letisko Sliač, je možné parkovanie vo vyhradenom priestore, ktorý je monitorovaný ale nestrážený.
V súčasnej dobe neexistuje zo Sliača žiadne pravidelné letecké spojenie. Pravidelná a nepravidelná charterová letecká doprava j v tomto čase v štádiu príprav.

 

Doprava na letisko v Žiline

Letisko Žilina, ktoré sa nachádza v Dolnom Hričove je v súčasnosti využívané hlavne pre lety firemných a súkromných lietadiel. V súčasnej dobe neexistuje zo Žiliny  žiadne pravidelné letecké spojenie. Letisko Žilina je využívané momentálne pre nepravidelnú leteckú dopravu slovenských a zahraničných leteckých spoločností, lety firemných a súkromných lietadiel, letecký výcvik a športové lietanie, či sanitné lety, alebo na špeciálne letecké práce. Mestská hromadná doprava už spojenie s hlavnou stanicou nezabezpečuje. Pri vlastnej automobilovej doprave je možné využiť bezplatné nestrážené parkovisko s kapacitou cca 30 miest, ktoré sa nachádza v tesnej blízkosti letiskového terminálu.

Tags: , ,

Leave a Reply